< Назад

Рафаел Алберти

Производство: Вардар филм - Скопје

Род: Документарен филм

Времетраење: 26 минути

Тип: Филмска лента

Техника: стандард

Звук: Да

Во боја: во боја

MM: 35

Година: 1979

Содржина: Приказ на животот и делото на еден од најголемите шпански поети, Рафаел Алберти, кој поголемиот дел од својот живот го минал во прогонство, надвор од родната Шпанија. Во 1979 година Алберти го добива највисокот светско поетско признание, „Златниот венец“ на Струшките вечери на поезијата.

Автори:

Сценарио: Поповски Анте
Асистент снимател: Самоиловски Владимир
Организатор на снимање: Теофиловски Ристо - Риџвеј

Други соработници:

соработник -- Артемиза Пота

Фотографии: