< Назад

Охридското културно и природно наследство (Охрид Унеско)

Производство: „Вардар филм“ - Скопје

Жанр: репортажа

Род: Документарен филм

Времетраење: 13 минути

Тип: Филмска лента

Техника: стандард

Звук: Да

Во боја: во боја

MM: 35

Година: 1979

Содржина: Приказ на природните убавини и културно-историското наследство на охридскиот регион, кој е влезен под закрила на Унеско.

Автори:


Други соработници :
текст -- д-р Коста Балабанов

Филмот е изработен во соработка со Републичкиот завод за заштита на спомениците на културата во СР Македонија.

Фотографии: