< Назад

Кога

Производство: Вардар филм - Скопје

Род: Документарен филм

Времетраење: 11 минути

Тип: Филмска лента

Техника: стандард

Звук: Да

Во боја: во боја

MM: 35

Година: 1980

Содржина: „Огниште живо. И огниште згаснато. Зад затворената порта - повик на детството, црвена боја на лалето во дворот. Метафора за живото огниште - во душата“.

Автори:

Асистент снимател: Самоиловски Владимир
Монтажа на тон: Паковски Глигор
Организатор на снимање: Вељковиќ Предраг

Други асоработници:

идеја -- Танас Луловски
светло -- Петар Богоевски

Фотографии: