< Назад

Крвта на морето (сунѓер)

Производство: Вардар филм - Скопје

Род: Документарен филм

Времетраење: 17 минути

Тип: Филмска лента

Техника: стандард

Звук: Да

Во боја: во боја

MM: 35

Година: 1980

Содржина: Филм посветен на луѓето од турското крајбрежје кои својата егзистенција ја обезбедуваат собирајќи сунѓери од дното на морето.

Автори:


Фотографии: