< Назад

Најдрагиот учител

Производство: Вардар филм - Скопје

Род: Документарен филм

Времетраење: 15 минути

Тип: Филмска лента

Техника: стандард

Звук: Да

Во боја: во боја

MM: 35

Година: 1980

Содржина: Филмот е приказна за учителот Петре Јовановски, кој во 1979 година беше избран меѓу 10-те најсакани учители во Југославија. По 35 години работа со учениците, со децата, учителот оди во пензија со 3.000 динари.

Автори:


Други соработници:

асистент снимател -- Александар Прошев
организатор на снимање -- С. Панев
светло -- Ѓ. Ѓорѓиевски