< Назад

Во посета на Преспа... Струга... Охрид...

Производство: Вардар филм - Скопје

Род: Документарен филм

Времетраење: 16 минути

Тип: Филмска лента

Техника: стандард

Звук: Да

Во боја: во боја

MM: 35

Година: 1981

Содржина: Пропаганден материјал, чија цел е презентација на природните убавини на Преспанското и Охридското Езеро и можностите што ги нуди организираниот туризам за престој во крајбрежните одморалишта и хотели.

Автори:

Режија: Недков Кочо
Сценарио: Недков Кочо
Организатор на снимање: Теофиловски Ристо - Риџвеј

Други соработници:

соработник -- Сашо Прошев