< Назад

Сунет

Производство: Вардар филм - Скопје; Телевизија Скопје

Род: Документарен филм

Времетраење: 19 минути

Тип: Филмска лента

Техника: стандард

Звук: Да

Во боја: во боја

MM: 0

Година: 1982

Содржина: Муслиманскиот обичај за обрезување на машките деца се врши и кај Македонците муслимани во нашите краишта. Филмот ги регистрира придружните ритуали и самиот чин на обрезувањето.

Автори:


снимател -- Диме Пејовски

Фотографии: