< Назад

Огнена бригада

Производство: Вардар филм - Скопје

Род: Документарен филм

Времетраење: 11 минути

Тип: Филмска лента

Техника: стандард

Звук: Да

Во боја: во боја

MM: 35

Година: 1982

Содржина: Во фабриката за производство на стаклена амбалажа производствениот процес е прекинат со хаварија на високата печка. Во борба со огнената стихија, човекот излегува како победник и производството продолжува нормално.

Награди: 1982 ФЈДКФ, Белград, Златен медал „Белград“ за најдобра тонска обработка на Јордан Јаневски 1982 МФФ, Оберхаузен, Специјална плакета 1982 МФФ, Лајпциг, Голема диплома и Специјална плакета

Автори:

Режија: Недков Кочо
Сценарио: Недков Кочо
Организатор на снимање: Ангеловски Благоја

Други соработници:

светло -- Петар Богоевски