< Назад

Снимка за историјата

Производство: Вардар филм - Скопје

Род: Документарен филм

Времетраење: 11 минути

Тип: Филмска лента

Техника: стандард

Звук: Да

Во боја: црно-бел

MM: 35

Година: 1982

Содржина: Филм за таткото и синот Ангелески, фотографи од Кичево, низ чие фотографско ателје за време на војната, во времето на осумкратното ослободување на градот, поминаа голем број борци. На тој начин останаа неброено многу фотографии - животни стории за партизаните од I македонска бригада.

Автори:

Асистент снимател: Христовски Никола
Монтажа на тон: Паковски Глигор
Организатор на снимање: Вељковиќ Предраг

сценарио -- Вера Бужаровска


Други соработници:

музика -- Марија Бојаџиева