< Назад

БОПС

Производство: Вардар филм - Скопје

Род: Документарен филм

Времетраење: 11 минути

Тип: Филмска лента

Техника: стандард

Звук: Да

Во боја: во боја

MM: 35

Година: 1982

Содржина: Човековата желба за победа, прикажана преку борбите на Светското првенство во борење, во слободен стил, што се одржа 1981 година во Скопје.

Награди: 1982 ФЈДКФ, Белград, Златен медал „Београд“ за најдобра монтажа за Драгомир Панков

Автори:

Режија: Недков Кочо
Сценарио: Недков Кочо
Асистент снимател: Самоиловски Владимир
Организатор на снимање: Лазаревски Никола

Други соработници:

светло -- Петар Богоевски