< Назад

Опасноста се заканува

Производство: Вардар филм - Скопје

Род: Документарен филм

Времетраење: 28 минути

Тип: Филмска лента

Техника: стандард

Звук: Да

Во боја: во боја

MM: 35

Година: 1982

Содржина: Приказ на превентивните мерки за отстранување на опасноста од војната, на преостанатите воени експлозивни средства, а по повод годината на воените инвалиди. Инвалидите како живи споменици трајно сведочат за последиците од војната што се протегаат и низ деновите на мирот како постојана опомена...

Автори: