< Назад

Отворен колосек

Производство: Вардар филм - Скопје

Род: Документарен филм

Времетраење: 17 минути

Тип: Филмска лента

Техника: стандард

Звук: Да

Во боја: во боја

MM: 35

Година: 1983

Содржина: Филмот зборува за трагичната судбина на Илија Баштовански, машиновозач во ЖТО-Скопје, кој бил исклучен од СК, избркан од работа, испратен на лечење во лудница и кривично гонет. Самиот Илија зборува за својата агонија.

Автори:


Други соработници:

асистент снимател -- Александар Прошев
светло -- Петар Богоевски
избор на музика -- Марија Бојаџиева