< Назад

Полноќни танцувачи

Производство: Вардар филм - Скопје

Род: Документарен филм

Времетраење: 13 минути

Тип: Филмска лента

Техника: стандард

Звук: Да

Во боја: во боја

MM: 35

Година: 1985

Содржина: Преку работата во ноќната смена на еден бурекџија како и преку ритмичните движења при правењето бурек, кои изгледаат како своевиден танц, филмот зборува за сите професии на луѓето, кои заради својата дејност, својот работен век го минуваат ноќе.

Награди: 1985 ФФ, Тузла, Награда за камерата на Мишо Самоиловски

Автори:


Други соработници:

текст -- Љупчо Сиљановски; Дарко Марковиќ
текстот го чита -- Зоран Крстевски
светло -- Петар Богоевски
организатор на снимање -- Владо Камберски
избор на музика -- Марија Бојаџиева

Фотографии: