< Назад

Два букета рајско цвеќе

Производство: Вардар филм - Скопје

Род: Документарен филм

Времетраење: 36 минути

Тип: Филмска лента

Техника: стандард

Звук: Да

Во боја: во боја

MM: 35

Година: 1986

Содржина: Љубовната приказна меѓу Стојан Јанкуловски и американката Мери Алберт Хуберт започнува во 1918 година во Охајо а продолжува во 1920 година во преспанското село Љубојно. Нивниот долг животен пат бил испреплетен со тешкотии и взаемна љубов, со беда и среќа, со деца и осамена старост.

Автори:

Сценарио: Поповски Мето
Монтажа на тон: Паковски Глигор
Организатор на снимање: Арсовски Миле

снимател -- Димитар Владички - Манаки
монтажа -- Алексо Боневски


Други соработници:

тон -- Ѓоко Билбиловски