< Назад

Хидромелиоративен систем „Брегалница“

Производство: Вардар филм - Скопје

Род: Документарен филм

Времетраење: 31 минути

Тип: Филмска лента

Техника: стандард

Звук: Да

Во боја: во боја

MM: 35

Година: 1987

Содржина: - Филмот е дел од серијата филмови со заеднички наслов „Страдни за вода, страдни од вода“ во кој е забележана изградбата на сите хидромелиоративни системи во Република Македонија. - Во конкретниот наслов се следи процесот на изградбата на Хидромелиоративниот систем „Брегалница“, потем земјоделските посеви во Кочанско и Овче Поле, како и индустриските капацитети во овој крај.

Автори:


сценарио -- Ѓорѓи Георгиев


Други соработници:

текст -- Ѓорѓи Георгиев; Трајче Попов
текстот го чита -- Ацо Џепаровски
асистент снимател -- Александар Прошев
консултант -- Ѓорѓи Георгиев
организатор на снимање -- Ѓорѓи Георгиев

Фотографии: