< Назад

Пчеларник

Производство: Вардар филм - Скопје

Род: Документарен филм

Времетраење: 15 минути

Тип: Филмска лента

Техника: стандард

Звук: Да

Во боја: во боја

MM: 35

Година: 1988

Содржина: Во нашите краишта сè уште се свежи сеќавањата од минатите војни. Преку пчеларникот се симболизира вечниот вриеж на балканското буре барут.

Автори:

Сценарио: Чинго Живко
Избор на музика: Бељан Андреј

снимател -- Зоран Николиќ


Други соработници:

асистент снимател -- Александар Прошев
организатор на снимање -- Мирко Рончевиќ