< Назад

Хидромелиоративен систем „Мантово“ - Радовиш

Производство: Вардар филм - Скопје

Род: Документарен филм

Времетраење: 17 минути

Тип: Филмска лента

Техника: стандард

Звук: Да

Во боја: во боја

MM: 35

Година: 1988

Содржина: Филмот е дел од циклусот филмови под заеднички наслов „Страдни за вода страдни од вода“ во кој е забележана изградбата на сите хидромелиоративни системи во Република Македонија. - Приказ на функционирањето на Хидромелиоративниот систем за наводнување „Мантово“ во Радовишко Поле, како и користа и предностите на производството во земјоделието, овоштарството и на индустриските култури.

Автори:

Сценарио: Попов Трајче
Монтажа на тон: Јаневски Коста
Избор на музика: Јаневски Коста

сценарио -- Ѓорѓи Георгиев


Други соработници:

текст -- Ѓорѓи Георгиев; Трајче Попов
текстот го чита -- Ацо Џепаровски
асистент снимател -- Александар Прошев
консултант -- Ѓорѓи Георгиев
организатор на снимање -- Ѓорѓи Георгиев