< Назад

Да се остави трага

Производство: Вардар филм - Скопје

Род: Документарен филм

Времетраење: 12 минути

Тип: Филмска лента

Техника: стандард

Звук: Да

Во боја: во боја

MM: 35

Година: 1989

Содржина: Филм за најблагородното човеково настојување да се остави трага, белег за своето постоење. Јунакот на филмот работи во дворот на една црква со фрески од XIII век, кои му се мерило на вистинските вредности. Не е важно кој си и од каде си, туку што оставаш зад себе.

Автори: