< Назад

Галичица

Производство: Вардар филм - Скопје

Род: Документарен филм

Времетраење: 15 минути

Тип: Филмска лента

Техника: стандард

Звук: Да

Во боја: во боја

MM: 35

Година: 1990

Содржина: Животот на планината Галичица е чудесен, од нежни и кревки растенија до сурови, праисториски животни. Убавината на оваа планина е во нејзините контрасти. Од една страна е изобилството вегетација, а од друга - карпестите терени. Целата таа убавина е оградена со бистрите води на Охридското и Преспанското Езеро.

Автори: