< Назад

Не

Производство: Вардар филм - Скопје

Земја на потекло: Република Македонија

Жанр: Слободна тема

Род: Краток игран филм

Времетраење: 13 минути

Тип: Филмска лента

Техника: стандард

Звук: Да

Во боја: црно-бел

MM: 35

Година: 1966

Содржина: Во своите игри низ планината три момчиња наоѓаат заборавено оружје од војната и тогаш започува една нова, опасна игра...

Награди: 1967 ФЈДКФ, Белград – „Златен медал Београд“ за снимателска работа за Бранко Михајловски

Автори:

Директор на фотографија: Михајловски Бранко
Организатор на снимање: Лазаревски Никола

Улоги:
Мате Боковски
Славчо Бунтовски
Никола Чкрипески

Други соработници:
асистент снимател -- Миле Ивановски

Фотографии:

Награди: