< Назад

Кој век минува надвор деца

Производство: Вардар филм - Скопје

Земја на потекло: Република Македонија

Жанр: cоцијален

Род: Краток игран филм

Времетраење: 9 минути

Тип: Филмска лента

Техника: стандард

Звук: Да

Во боја: во боја

MM: 35

Година: 1975

Содржина: Приказна за едно македонско село кое ги живее своите последни денови со последниот жител, старец, сведок на сите настани кои ја прават историјата на селото.

Автори:

Директор на фотографија: Михајловски Бранко
Сценарио: Поповски Анте
Главна улога: Дишљенковиќ Предраг
Организатор на снимање: Калиќ Милош

Други соработници:
организатор на снимање -- Миле Ивановски

Фотографии: