< Назад

Полноќно сонце

Производство: Вардар филм - Скопје

Земја на потекло: Република Македонија

Жанр: Слободна тема

Род: Краток игран филм

Времетраење: 9 минути

Тип: Филмска лента

Техника: стандард

Звук: Да

Во боја: во боја

MM: 35

Година: 1982

Содржина: Приказна за еден сиромашен човек кој излезот од својата ситуација го наоѓа преку бегство во сништа и желби. Сценариото е работено според расказот “Едно малечко сонце“ од современиот писател од Сирија, Зекерија Тамир.

Автори:


швенкер -- Димитар Владички - Манаки
асистент тон снимател -- Диме Ангеловски
асистент монтажер -- Иван Стојановски
секретар на режија -- Радмила Живковиќ

Фотографии: