< Назад

Опасна баба

Производство: Вардар филм - Скопје

Земја на потекло: Република Македонија

Жанр: Слободна тема

Род: Краток игран филм

Времетраење: 16 минути

Тип: Филмска лента

Техника: стандард

Звук: Да

Во боја: во боја

MM: 35

Година: 1985

Содржина: Една вечер една баба случајно останува заклучена во стоковна куќа. Патот од стравот до задоволството поради новата ситуација ја менува и самата баба како личност.

Автори:

Директор на филм: Ацевски Стеван - Стевче
Директор на фотографија: Самоиловски Мишо
Сценографија: Лазаревски Никола
Асистент снимател: Самоиловски Владимир
Монтажа на тон: Јаневски Јордан
Организатор на снимање: Моловски Томе
Помошник на режија: Младеновиќ Зоран - Окан

Други соработници:
сценарио -- Милоје Радаковиќ
музика – „Бастион“
костимограф - Лидија Поповска
реквизитер -- Зоран Наковски

Фотографии: