< Назад

Кавал

Производство: Гемини II - Скопје

Род: Документарен филм

Времетраење: 12 минути

Тип: Филмска лента

Техника: стандард

Звук: Да

Во боја: во боја

MM: 35

Година: 2000

Содржина: Филм за македонскиот кавал, музички инструмент со уникатни карактеристики. Процесот на изработка на инструментот, од собирање гранки за обработка до штимање на инструментот. Во филмот се внесени и кратки изјави на музичари коишто го користат кавалот во своето творештво.

Автори:

Продуцент: Нола А. Игор
Директор на филм: Ристески Зоран - Џеро
Снимател: Ферро Бранд
Костимографија: Василев Раде
Асистент на режија: Нола А. Игор
Асистент снимател: Крстевски М. Александар

Други соработници:

извршен продуцент -- Иво Јаннковски
сценографија -- Саше Блажевски
монтажа -- Алфред Коломбо
музика -- Златко Ориѓански
асистент на камера -- Сретен Паковски