< Назад

Филм од хартија

Производство: Вардар филм - Скопје

Земја на потекло: Република Македонија

Род: Анимиран филм

Времетраење: 6 минути

Тип: Филмска лента

Техника: стандард

Звук: Да

Во боја: во боја

MM: 35

Година: 1986

Содржина: Филмот зборува за пренагласените бирократски односи кои владеат во административниот апарат, особено во управните органи, каде раководните лица ги затрупуваат со огромни топови хартија, во вид на материјали за седница. Изразена е и безизлезност дека дури и во вселената, на друга планета, постојат истите тие бирократски односи. Инаку, филмот е составен од 61 кадар.

Автори: