< Назад

Тунел

Производство: „Вардар филм“ - Скопје, ФДУ

Земја на потекло: Република Македонија

Род: Краток игран филм

Времетраење: 0 минути

Тип: Филмска лента

Техника: стандард

Звук: Да

Во боја: во боја

MM: 35

Година: 2000

Содржина: Соочен со смртоносната СИДА едем млад човек едноставно сака да избега од себе, да избрише се, да кликне рестарт. Она што следува понатаму е визија на другата димензија, во која средбата со вирусот е начин како да се неутрализира една негативна енергија.

Напишано од м-р Сунчица Веселиновска

Автори:


Други соработници :
монтажа -- Владимир Павловски
секретар на режија -- Радмила Живковиќ
ас. на режија -- Љупчо Јованов
сценограф -- Љупчо Јованов
шарфер -- Сретен Паковски
фар мајстор -- Мане Насков
шминкер -- Светлана Гутиќ
костимограф -- Емилија Иванова