< Назад

Желба по глината

Производство: ТФРЗ Пегаз - Скопје

Род: Документарен филм

Времетраење: 0 минути

Тип: Филмска лента

Техника: стандард

Звук: Да

Во боја: во боја

MM: 35

Година: 2000

Содржина: Филм посветен на Ресенската керамичка колонија, авторите кои престојуваат во неа и на уметничките дела кои секоја година се создаваат.

Автори:


Сценарио: Мите Ноневски