< Назад

11 Октомври, фабрика за заварени цевки и профили

Производство: Вардар филм - Скопје

Земја на потекло: Македонија

Род: Документарен филм

Времетраење: 11 минути

Тип: Филмска лента

Техника: стандард

Звук: Да

Во боја: во боја

MM: 35

Година: 1972

Содржина: Посетата на претседателот Тито на Куманово и на фабриката 11 Октомври е искористена да се соопштат генералиите на фабриката, историјата и достигнувањата на овој колектив. Сето тоа е илустрирано со наизменични секвенци од делегацијата и од работниот процес.

Автори:


спикер: Иван Антонов
избор на музика: Андреј Бељан