< Назад

Апартман

Производство: Вардар филм - Скопје

Земја на потекло: Република Македонија

Род: Анимиран филм

Времетраење: 7 минути

Тип: Филмска лента

Техника: стандард

Звук: Да

Во боја: во боја

MM: 0

Година: 1987

Содржина: Заедничкото живеење започнува многу порано. Куќата ја прават сите оние што ќе живеат заедно во неа. Но, кога таа е готова, системот се распаѓа околу едно најобично WC. Сите не можат истовремено да го користат. Затоа, секој си прави сопствено, но, набргу целата куќа се распаѓа. Не минува многу, повторно сите се заедно и работата започнува одново.

Награди: 1987 ФЈДКФ, Белград, Златен медал - Белград за најдобар анимиран филм 1987 ФФ, Титоград, Гран - при 1987 ЈУ АСИФА годишна награда за најдобар дебитантски анимиран филм

Автори:


Други соработници:

соработници -- Анѓелко Миловиќ; Стефан Ќостаров; Дарко Марковиќ; „Леб и сол“; Мирослав Ерцеговиќ

Награди: