< Назад

Менка

Производство: „Вардар филм“ - Скопје

Род: Документарен филм

Времетраење: 0 минути

Тип: Филмска лента

Звук: Да

Во боја: во боја

MM: 35

Година: 2000

Содржина: Лирска сторија за љубовта и припадноста меѓу една брачна двојка што живее во планинските предели и мечката Менка. Кога старците ќе дознаат дека мечката е убиена нивната болка е безмерна како да им умрел најблизок од семејството.

Автори:

Директор на фотографија: Таневски Драги