< Назад

Генералот

Земја на потекло: Македонија

Род: Документарен филм

Времетраење: 29 минути

Тип: Филмска лента

Звук: Да

Во боја: во боја

MM: 35

Година: 2002

Содржина: Потресна филмска сторија за вицеадмиралот Драгољуб Боцинов. За време на штотуку започнатиот конфликт во Хрватска, во почетокот на деведесеттите години, тој, по цена на деградација и затвор, ја спасува поморската воена база „Лора“ крај Сплит и не ја предава на ЈНА.

Напишано од Арсим Лесковица

Автори:


Други соработници :
директор на филм -- Гоце Саздановски
организација -- Горан Цветковски
асс. на камера -- Дејан Ацевски, Зухдија Кадриќ
скрипта -- Весна Таневска