< Назад

11 Октомври / Вода, вода

Производство: Вардар филм

Земја на потекло: Македонија

Жанр: пропаганден

Род: Документарен филм

Времетраење: минути

Тип: Филмска лента

Техника: стандард

Звук: Да

Во боја: во боја

MM: 35

Година: 1975

Содржина: Фабриката за заварени цевки и профили „11 ОКТОМВРИ“ со работната екипа, поставуваат водоводна мрежа во карпестите предели на Високо Биоково на Макарската ривиера.

Автори:

Сценарио: Попов Трајче
Организатор на снимање: Вељковиќ Предраг, Калиќ Милош
Избор на музика: Бељан Андреј