< Назад

Поповска Јоана

Биографија: (Битола, 18.06.1943 -) Македонска театарска, филмска и телевизиска актерка.
Поповска во својата богата актерска кариера има настапувано во повеќе од 300 улоги во светски, европски и македонски драми. Добитник е на повеќе награди и признанија.

Филмографија:

1969: Републиката во пламен ( Споредна улога, )
1987: Хај-фај ( Споредна улога, )
2006: Тајната книга ( Споредна улога, )