< Назад

Михајловски Јовица

Биографија: (Битола, 12.06.1955 - ) Театарски, филмски и телевизиски актер. Завршил Факултет за драмски уметности во Скопје. По завршувањето на Факултетот се вработува во Драмскиот театар во Скопје. Настапувал во голем број сценски реализации за најмладите, во радио-телевизиски драми, серии и филмови.

Филмографија:

1986: Среќна Нова ‘49 ( Споредна улога, )
1988: Викенд на мртовци ( Споредна улога, )
1991: Тетовирање ( Главна улога, )
1993: Светло сиво / Прекрасен свет ( Главна улога, )
1995: Ангели на отпад ( Споредна улога, )
1996: Самоуништување ( Продуцент, Главна улога, )
2005: Остани исправен ( Споредна улога, )
2006: Превртено ( Главна улога, )
2007: Јас сум од Титов Велес ( Споредна улога, )
2011: Панкот не е мртов ( Споредна улога, )
2012: Скопје-Ремикс ( Главна улога, )
2013: Соба со пијано ( Главна улога, )