< Назад

Гравчев Кирил

Биографија: (Велес, 1952 - ) Актер. Завршил академија во Бугарија. Во велешкиот народен театар „Јордан Х.К.Џинот“ работи од 1970 година. Зад себе има повеќе од сто актерски ролји во драмски претстави, улоги во тв филмови, како и впечатливи филмски епизоди.

Филмографија:

1987: Хај-фај ( Споредна улога, )
1997: Преку езерото ( Споредна улога, )
2003: Чекор пред времето ( Актер, )
2004: Големата вода ( Споредна улога, )