< Назад

Меѓеши Љиљана

Биографија: (Кичево, 20.04.1956 - ) Македонска и југословенска театарска, филмска и телевизиска актерка. Првата филмска улога ја имаше во филмот „Нешто од животот“ во 1980 година. Станала членка на Југословенскиот драмски театар во 1980 година, каде играла голем број улоги.

Филмографија:

1991: Тетовирање ( Главна улога, )