< Назад

Трајковски Љубиша

Биографија: (Скопје, 29.12.1930 - Битола, 1995) Македонски филмски и театарски актер. Во 1960 година се вработува во Народниот театар – Битола и станува дел од драмскиот ансамбл. Заради болест бил оттргнат од театарот, но со подобрувањето на здравјето се вратил на сцената играјќи помали улоги со исто мајсторство како што ги остварувал своите насловни и водечки улоги.

Филмографија:

1961: Мирно лето ( Споредна улога, )
1969: Републиката во пламен ( Споредна улога, )
1970: Цената на градот ( Споредна улога, )
1971: Македонски дел од пеколот ( Споредна улога, )