< Назад

Бреслиски Љупчо

Биографија: (Штип, 14.05.1962 - Штип, 15.05.2016) Македонски театарски, телевизиски и филмски актер. Почнал како актер во драмското студио во Штип, а се дипломирал на Факултетот за драмски уметности во Скопје. Работел во тетатарот во Суботица, своевремено еден од најдобрите во Југославија. Играл во бројни театарски престави и во телевизиски серии.

Филмографија:

1994: Пред дождот ( Споредна улога, )
1997: Преку езерото ( Главна улога, )
2007: Јас сум од Титов Велес ( Споредна улога, )