< Назад

Тушар Мајда

Биографија: (Скопје, 24.06.1950 - ) Театарска, филмска и телевизиска актерка. Мајда Тушар има завршено Висока музичка школа - Отсек за драмски актери. Од 1972 година е член на артистичкиот ансамбл на Драмскиот театар во Скопје. Има добиено награда на Театарските игри „Војдан Чернодрински“ во Прилеп, а лауреат на наградата „Климент Охридски“ стана во 1994 година.

Филмографија:

1972: Истрел ( Главна улога, )
1977: Исправи се, Делфина ( Споредна улога, )
1980: Оловна бригада ( Споредна улога, )
1982: Јужна патека ( Споредна улога, )
2000: Хофманова 13 ( Актер, )