< Назад

Бабиќ Марин

Биографија: (Белград, 1947 - ) Тетарски, филмски и телевизиски актер. Марин Бабиќ завршил Театарска академија во Софија во 1971 година. Истата година станува член на ансамблот на Драмскиот театар во Скопје. Учествувал во снимање и на радио-драмски емисии. Освен тоа работи и како радио водител, а настапува и како рецитатор.

Филмографија:

1975: Јад ( Споредна улога, )
1980: Оловна бригада ( Споредна улога, )
1981: Црвениот коњ ( Споредна улога, )
1982: Јужна патека ( Споредна улога, )
1984: Нели ти реков ( Споредна улога, )
1985: Јазол ( Споредна улога, )
1988: Викенд на мртовци ( Споредна улога, )
1998: Збогум на 20-тиот век ( Споредна улога, )
2009: Поинаку ( Главна улога, )