< Назад

Срдоч Милан

Биографија: (Риека, 3.01.1920 - Белград, 7.01.1988) Српски театарски и филмски актер. Беше еден од најпознатите комичари во југословенската повоена кинематографија. Настапувал во околу четириесет филмови.

Филмографија:

1966: До победата и по неа ( Главна улога, )