< Назад

Дравиќ Милена

Биографија: (Белград, 5.10.1940 - Белград, 14.10.2018) Српска и југословенска актерка. Се занимавала со изведувачки уметности уште од четиригодишна возраст. Најпрвин со танц, а потоа со класичен балет. По настапите во неколку филмови, решила целосно да се посвети на глумата и се запишала на академијата на драмски уметности во Белград. Глумела во повеќе од 100 филмови. За своите улоги добила голем број награди.

Филмографија:

1966: До победата и по неа ( Главна улога, )
1971: Македонски дел од пеколот ( Главна улога, )