< Назад

Автовски Никола

Биографија: (Охрид – 13.11.2017) Македонски филмски и театарски актер. Бил член на Битолскиот народен театар. Автовски е познат и по изведбата на првиот македонски шлагер „Кажи зошто ме остави“.

Филмографија:

1958: Мис Стон ( Главна улога, )
1961: Солунските атентатори ( Споредна улога, )
1966: До победата и по неа ( Споредна улога, )
1972: Истрел ( Споредна улога, )