< Назад

Леви Нино

Биографија: (Скопје, 19.01.1960 - ) Театарски, филмски и телевизиски актер.
Нино Леви има завршено Факултет за драмски уметности во Скопје. Член на Драмата при Македонскиот народен театар станува во 1989 година.

Филмографија:

1987: Хај-фај ( Споредна улога, )
1993: Светло сиво / Прекрасен свет ( Главна улога, )
1993: Светло сиво / Птицата Урубу и девица ( Споредна улога, )
1994: Пред дождот ( Споредна улога, )
1997: Преку езерото ( Споредна улога, )
1998: Збогум на 20-тиот век ( Споредна улога, )