< Назад

Видов Борисович Олег

Биографија: (Видное, Москва, 11.06.1943 - Вестлејк, Калифорнија, САД, 15.05.2017) Советски, руски актер, филмски режисер и продуцент. Од 1961 година настапувал во над 50 филмови.

Филмографија:

1975: Јад ( Главна улога, )