< Назад

Ќерамилац Предраг

Биографија: (Чачак, 3.02.1944 - Белград, 12.12.2011) Српски филмски и телевизиски актер. Во 1962 година, Ќерамилац беше награден со Златна арена за дебитантската улога во филмот „Саша“. Насташувал во 15 филмови. Во средината на 1970-тите престанал да работи на филм. Завршил економски факултет и работел како економист во шпедиција.

Филмографија:

1965: Денови на искушение ( Главна улога, )
1967: Мементо ( Главна улога, )