< Назад

Павловски Предраг

Биографија: (Куманово, 04.02.1968 - ) Театарски и филмски актер. Дипломирал актерска игра на Факултетот за драмски уметности во Скопје (1991 година). Во 1993 година се вработува во Народно позориште – Суботица. Од 1994 до 2017 година работи во Театар за деца и младинци – Скопје. Од 2017 е член на Драмски театар Скопје.

Филмографија:

1991: Тетовирање ( Споредна улога, )
1993: Македонска сага ( Споредна улога, )
1993: Светло сиво / Птицата Урубу и девица ( Споредна улога, )
2000: Агенција осамени срца ( Актер, )