< Назад

Ѓуричин Рада Радмила

Биографија: (Вршац, 31.05.1934 - ) Српска актерка и писателка. Дипломирала во 1958 година на Факултетот за драмски уметности, а во 1961 година на Филозофскиот факултет во Белград, српски јазик и литература. Дебитирала на сцената на Националниот театар во Белград во 1958 година. Член е на ансамблот на Југословенско Драмско Позориште, од 1959 година.

Филмографија:

1965: Денови на искушение ( Главна улога, )