< Назад

Митровска Тонкица

Филмографија:

1976: Стоп ( Соработник, )
1977: Адам (5 до 12) ( Соработник, )
1977: Стрелби ( Соработник, )
1978: Буквар за писмени ( Соработник, )
1978: Повлечи - потегни ( Соработник, )
1979: Луда птица ( Соработник, )
1979: Последниот прозорец ( Соработник, )
1980: Црно знаме ( Соработник, )
1980: Хомо догматикус ( Соработник, )
1980: Парабола ( Соработник, )
1980: Рака ( Соработник, )
1982: Афирмација ( Соработник, )
1982: Демагог ( Соработник, )
1982: Љубовна приказна ( Соработник, )
1983: Пецко - еден ден живот ( Соработник, )
1983: Пецко - нафтен дериват ( Соработник, )
1985: Epur si muove (Сепак се движи) ( Соработник, )
1986: Напред - назад ( Соработник, )
1986: Тоа е мојот живот ( Соработник, )
1988: Леонардо - прошетка ( Сценографија, )
1988: Леонардо - настинка ( Сценографија, )
1988: Леонардо - творец ( Сценографија, )
1988: (Нај)тешкото ( Соработник, )
1995: Крај ( Режија, Сценарио, Сценографија, )