< Назад

Аранѓеловиќ Столе

Биографија: (Белград, 1930 - Белград, 1993) Филмски, театарски и телевизиски актер. Дипломирал глума на Академијата за театар, филм и телевизија. Од 1952 до 1954 година е член на ансамблот на Југословенското драмско позориште во Белград. Добитник е на Златната арена на Југословенскиот филмски фестивал во Пула.

Филмографија:

1957: Малиот човек ( Споредна улога, )
1971: Македонски дел од пеколот ( Споредна улога, )
1977: Исправи се, Делфина ( Главна улога, )
1981: Црвениот коњ ( Главна улога, )
1991: Тетовирање ( Главна улога, )